Utvecklingspengar till dans på Wanås

Kultur och Nöje Det här är årets första ansökningsomgång där det totalt kom in 196 anökningar om 26, 9 miljoner kronor.
Publicerad 10 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Det här är årets första ansökningsomgång där det totalt kom in 196 anökningar om 26, 9 miljoner kronor.

Danskonstprogramet på Wanås, som fick totalt 175 000 kronor, heter Dance me och är ett program i tre olika akter med tre olika arrangörer/aktörer. Det blir skulptören Erwin Wurm från Österrike och Trisha Brown Dance Company från New York som gästspelar i de två första akterna. Den tredje blir ett samarbetet med någon regional dansaktör. Det kommer också att ordnas dansworkshopprogram för barn och tanken med projektet är att skapa en koppling mellan skulpturens värld och dansens uttryck.

Teater Alfabets flerspråkiga barnteater ska innehålla nyskrivna produktioner för barn mellan 6 och 9 år och kommer att spelas på svenska, arabiska och något sydslaviskt språk. Föreställningarna ska ändå kunna förstås av alla och ska turnera i Skåne, framför allt till olika stadsdelar i Malmö och till söder i Helsingborg.

Det är Film i Skåne som ska anordna filmlägret för funktionshindrade barn som fick ett bidrag på 60 000 kronor. Syftet är att deltagarna ska utforska eget filmskapande och filmberättelser och en forskare ska dokumentera och utvärdera projektet.

Bland de andra projekten som fick bidrag hittar man till exempel Inkonst i Malmö som fick 200 000 kronor för att i samarbete med Inter Arts center skapa en internationell residensplattform, Folkets Bio i Malmö som fick 140 000 för att göra en förstudie och etablera en "Barnens biograf" i Malmö och Författarcentrum Syd som fick 70 000 till den litteraturrunda som man planerar att arrangera 27 till 28 april i år. (SkD)

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.