Dagsböter för vårdslöshet

Osby Det var i november i fjol som 22-åringen kom körande från Verumshållet för att därefter köra ut på Tvärleden med riktning mot Visseltofta.
Osby • Publicerad 11 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i november i fjol som 22-åringen kom körande från Verumshållet för att därefter köra ut på Tvärleden med riktning mot Visseltofta.

Samtidigt kom en bil från Osbyhållet på väg mot Markaryd. I den bilen färdades två personer.22-åringen som saknade körkort vid tillfället sa sig ha gjort bedömningen att han skulle hinna köra ut på Tvärleden innan den andra bilen hann fram till korsningen. Detta gjorde han nu inte och de båda bilarna kolliderade med varandra. Enligt uppgift ska 22-åringen vid olyckstillfället ha sagt att han inte såg bilen som han senare kolliderade med.

Det råder delade meningar om 22-åringen iakttog stopplikt. Tingsrätten anser dock att det är klarlagt att bilen med de båda männen körde i cirka 70 kilometer i timmen och hade cirka 160 meter kvar fram till korsningen när 22-åringen körde ut något som bedömdes som ett för stort risktagande.22-åringen erkänner olovlig körning men nekar till vårdslöshet i trafik.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.