Ingen seriepremiär för IFK på söndag

Sport Den långa vintern ställer till det för den lokala fotbollen.
Sport • Publicerad 11 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto. Stefan Sandström/Arkiv
Foto. Stefan Sandström/Arkiv

Den långa vintern ställer till det för den lokala fotbollen. Då det inte finns några spelbara gräsplaner så är de lagen hänvisade till att spela premiären på konstgräsplanerna i Hässleholm, Bjärnum, Glimåkra och Killeberg. För IFK Hässleholm gäller dock inte detta då de spelar i Svenska Fotbollförbundets serier.– De förbjuder oss att spela på konstgräset då vi inte kan garantera säkerheten. Kommer det 200-300 personer finns det inga parkeringar. Dessutom måste domarna promenera 400 meter till sina omklädningsrum, säger Bosse Nilsson i IFK Hässleholm.Var det aktuellt att byta hemmaplan?Nej, det var det aldrig då det hade blivit en konstig avslutning för Helsingborgslaget med två bortamatcher i rad.

Men för den lokala fotbollen är det bara att dra igång. I morgon fredag startar säsongen spel i Bjärnum, och Killeberg samt i Hässleholm. På Österås kommer det att spelas två matcher i den norra sjuan samtidigt på de två planerna.Sedan är det fullt upp under hela helgen på de olika konstgräsplanerna. Man kan nästa tala om en fotbollsfestival i Hässleholm med två seriematcher samtidigt på de bägge kontgräsplanerna.

Däremot får Hässleholms IF premiärspela i helgen då BW 90 kan bjuda på en spelbar gräsplan i Bjärsjölagård.Vittsjö ska spela sin hemmapremiär mot Tyresö om drygt en vecka.– Vi räknar med att det blir spel här på Idrottsparken, säger Mattias Svensson, klubbchef i Vittsjö.– Vi har lagt på en filtduk över planen och hoppas att det ska göra underverk med gräset. Skulle det inte bli något spel får vi använda vår reservarena i Bjärnum.

Röketränare, och förre vaktmästaren på Österås, Arne "Oskar" Jönsson tror inte man kan räkna med något spel på gräs under den närmaste tiden.– Om planerna varit snötäckta tror jag de klarat sig bättre. – Nu är gräset helt dött efter all torr frost. Vi får hoppas att meteorologerna har rätt då de lovar regn och varmare väder.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.