Sex dagar och sextio mil på cykel

Skåne/Kristianstad Att cykla mellan Kristianstad och Stockholm är en riktigt utmaning.
Publicerad 12 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Alla resor har sin början. Foto: Johanna Ravhed
Alla resor har sin början. Foto: Johanna Ravhed

Att cykla mellan Kristianstad och Stockholm är en riktigt utmaning. Men det är inte något som räds Daniela Ramsten som går äventyrsprogrammet på Realgymnasiet. I sitt projektarbete har hon utarbetat en rutt som tar henne till huvudstaden inom loppet av sex dagar.

– Mina sommrar tillbringade jag alltid på cykeln tillsammans med min farfar och min kusin. Det var de bästa äventyren, säger Daniela. Hennes största farhåga inför resan är att hon inte kommer att orka hela vägen.- Men det känns rätt så bra nu, säger hon.Med på stationen för att vinka av henne är familjen och självklart farfar Boris.- Det här är fräckt, säger han med ett stort leende och säger att det är självklart Daniela kommer orka hela resan.Till sist var klockan slagen och Daniela började rulla mot första etappmålet - Karlskrona.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.