”En tuff nöt”

Sport Sunnanå är visserligen nykomling men har en stolta damallsvenska traditioner.
Sport • Publicerad 13 april 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Thomas Mårtensson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Thomas Mårtensson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Sunnanå är visserligen nykomling men har en stolta damallsvenska traditioner. De vann Norrettan i samma överlägsna stil som Vittsjö tog hem Söderettan 2011.–De kommer från division ett med nästan samma rad som vi hade. De gjorde fler mål än vi och släppte in färre.Landslagsspelarna är tillbaka i Vittsjö men ännu har inte Ifeoma Dieke synts till på svensk mark.–Det kan gå fort eller ta några matcher.Är hon spelklar till hemmapremiären mot Tyresö?–Det vet man inte.Erika Martinsson, som magnetröntgade knä under fredagen, kommer inte att åka med till Skellefteå.Vad väntar du dig av Sunnanå?–Vi har sett några marcher med dem från i fjol. Då försökte de trycka på med mycket folk framåt. De har duktiga spelare som Perpetua Nkwocha, duktig spelfördelare, Carina Holmberg, förmodligen i en defensiv mittfältsroll och ungdomslandslagsspelarna Julia Spetsmark och Nina Jakobsson som är snabba.Startelvan plockas ut först under lördagen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.