Löfven: Omar Mustafa måste välja

Nyheter - Det går inte att vara förtroendevald i Socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män.
Publicerad 13 april 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Stefan Löfven. Foto: Scanpix
Stefan Löfven. Foto: Scanpix

- Det går inte att vara förtroendevald i Socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart.

Löfven har inte själv pratat med Omar Mustafa, som är ordförande för en organisation som i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika lagliga status.- Det är Stockholms arbetarkommun som har nominerat honom och som nu har ansvaret för att reda ut frågan, sade Löfven.Riksdagsledamoten Carina Hägg (S) kräver nu att Omar Mustafa avgår.- Han bör lämna sina uppdrag. Det är inte förenligt att stå för de värderingarna och samtidigt finnas på ledande positioner i vårt parti, säger Hägg till svt.se.Hägg representerar S i Jönköpings län och är även ledamot i utrikesutskottet.

Matilda Lundahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.