Ett styrkebesked från Vittsjö

Sport - En väl genomförd match, säger Simon Sjöfors som tränar Vittsjö tillsammans med Thomas Mårtensson.
Sport • Publicerad 14 april 2013 • Uppdaterad 14 december 2021

- En väl genomförd match, säger Simon Sjöfors som tränar Vittsjö tillsammans med Thomas Mårtensson.

Vittsjö tog kommandot från start och styrde egentligen hela matchen även om Sunnanå skapade farligheter såväl på snabba omställningar som på fasta situationer.

Emma Sjöfahl nickade i ribban efter åtta minuter och det blev en föraning om vad som komma skulle. Två minuter senare satte Elin Nilsen sitt första allsvenska mål för Vittsjö efter ett högerinlägg från Jane Ross.

Vittsjö satte hög press på Sunnanå och stressade den nykomponerade backlinjen.

I den 28:e minuten gav det utdelning. Ständigt löpvilliga Jane Ross snappade upp Carys Hawkins lösa bakåtpassning. Sunnanåmålvakten Susanne Nilsson tvingades ut men hade ingen chans mot Ross som tog sig förbi och sprang in med bollen i mål.

Fem minuter senare kom 0-3 när Emma Sjödahl nickade in Kirsty Yallops hörna.

Sunnanå var långt ifrån ofarligt och det visade Julia Spetsmark prov på i 38:e när hon klippte till på ett lågt högerinlägg från Perpetua Nkwocha.

Vittsjö körde på i andra. Elin Nilsen ville visa att hon visst är en vass huvudspelare och nickskarvade in Sandra Adolfssons inlägg till 1-4.

I 90:e satte mittbacken Kendall Fletcher en passande punkt när hon forcerade in Kirsty Yallops hörna.- Jag tycker Sunnanå gjorde det bra. Det är absolut ingen lätt match men vi är lite vassare, konstaterar Elin Nilsen.- Vi gör det bra försvarsmässigt och pressar dem rätt bra, tycker Simon Sjöfors.Läs mer i måndagens Norra Skåne.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.