Nilsson trea med juniorlandslaget

Sport Det svenska juniorlandslaget i Finland bestod av Magnus Palmgren, Karlstad, Oscar Nilsson, Lönsboda, och Molly Hermansson, Öckerö.
Sport • Publicerad 17 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Det svenska juniorlandslaget i Finland bestod av Magnus Palmgren, Karlstad, Oscar Nilsson, Lönsboda, och Molly Hermansson, Öckerö. För Oscar var den häftigaste upplevelsen mötet mot Polen.– Jag mötte en skytt som var med på OS i fjol. Förlorade med 3–5 men han fick sig en match.– Det var väldigt bra skyttar på tävlingen. Min polske motståndare var till exempel besviken när han sköt 9,8.

Lettland vann före Polen medan Sverige kom trea. För att vara säkra på en finalplats i EYL hade Sverige behövt vara bland det två bästa i Ekenäs. Men då även bästa tredjelag från de tre regionerna går vidare finns chansen.– Vet inte än om vi kommer med till finalen i Slovenien. Har inte fått reda på resultaten från de bägge övriga regionerna, säger Oscar.

Oscar skjuter med landslaget även till helgen vid en internationell tävling i Polen.– Där är jag med i grenarna luft-, sport- och fripistol. Går det bra kanske jag blir uttagen till lägret inför VM i Spanien. Själva VM avgörs i någon gång i sommar.– Nyttigt att skjuta internationella tävlingar då det ger massor av rutin. Man bli mindre nervös.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.