Traktorer, betong och vacker körsång

Broby Therése är ordförande i Internationella gruppen i Östra Broby-Emmislöv församlingar, som anordnade dagen tillsammans med Sensus, och våryran arrangeras för att samla in pengar till Svenska kyrkans internationella arbete.
Publicerad 22 april 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
Lennart Westdahl från Vinslöv synade traktorerna.FOTO: PETER PAULSSON 
Martin Front och dottern Ängla njöt i solskenet.
Lennart Westdahl från Vinslöv synade traktorerna.FOTO: PETER PAULSSON Martin Front och dottern Ängla njöt i solskenet.

Therése är ordförande i Internationella gruppen i Östra Broby-Emmislöv församlingar, som anordnade dagen tillsammans med Sensus, och våryran arrangeras för att samla in pengar till Svenska kyrkans internationella arbete.– Det har varit mycket folk här idag, många är ute och går tipspromenaden och vid traktorsutställning är ett gäng entusiaster och tittar. Och snart blir det körsång i kyrkan med Voice for boys och JOY, berättar Therése.Traktorerna står uppradade en bit bort från församlingshemmet i Emmislöv och Lennart Westdahl från Vinslöv synar fordonen intresserat.– Det var en kompis som ringde och frågade om jag ville följa med hit. Jag har ju traktorer själv, fem stycken, berättar Lennart.Våryran bjuder även på en möjlighet att testa på att gjuta betong. Eva Axelsson är ”betongkonstnär” på hobbynivå och hennes verk står uppställda på ett bord i solskenet.– Rätt många har provat på. Det är en hobby jag har och jag håller i lite kurser, säger Eva.Linnea Front har sökt sig till blommorna och väljer ut lämpliga vårexemplar. Dottern Ängla, 2 år, sitter och myser i vagnen bredvid pappa Martin Front.– Skönt väder, konstaterar Martin och tar på solglasögonen.Vid lunch är det dags att bänka sig inne i kyrkan och lyssna på körsång.Medan Voice for boys och JOY bjuder på underhållning förbereder Therése och hennes kollegor sopplunchen.Hon konstaterar att det är kul att det kommer folk när det händer något i byn.– Och det är inte bara folk här ifrån utan även rätt många som inte brukar vara här. Det är jätteroligt, säger Therése.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.