Kommunen lobbar för en cykelväg

Osby Tre miljoner kronor skulle det kosta att bygga cykelbana längst sträckan Osby - Simontorp enligt Trafikverket.
Osby • Publicerad 23 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Tre miljoner kronor skulle det kosta att bygga cykelbana längst sträckan Osby - Simontorp enligt Trafikverket. Vilket har gjort att Trafikverkets tidigare inställning varit att det är för mycket pengar för en cykelbana som skulle nyttjas av för få personer.Kommunalrådet Anders Pettersson (C) tycker däremot att önskningen om en cykelväg är rimlig.– Det är befogat att kräva det. Kommunen har tidigare lobbat för en cykelväg och vi fortsätter att göra det.Enligt honom har Trafikverkets inställning blivit allt mer positiv på senare tid.I slutet av sommaren har kommunen återigen chansen att skicka in förslag till Trafikverket på de cykelvägar som de anser borde prioriteras. Deras tidigare förslag var att genomföra cykelvägen under åren 2016-2018.– Det viktigaste är att den kommer med i planen. Sedan kan det ta några år innan planen genomförs, säger Anders Pettersson.– Vi hoppas och tror att cykelvägen kan bli av inom några år, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.