Skåne/Kristianstad Tanken var att kommunfullmäktige i oktober skulle ha tagit ställning till om huruvida man skulle ändra i detaljplanen för området så att handelsområdet skulle kunna börja byggas.
Publicerad 24 april 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Tanken var att kommunfullmäktige i oktober skulle ha tagit ställning till om huruvida man skulle ändra i detaljplanen för området så att handelsområdet skulle kunna börja byggas.

Men nu är det nya bud. Det förslag till detaljplan som har tagits fram har varit ute på en remissrunda och efter att kommunen fick in 53 olika yttrande från privatpersoner och organisationer har man på stadsbyggnadskontoret bestämt sig för att ta omtag.

- När vi nu gått igenom alla synpunkter anser vi att vi måste komplettera vissa frågor och revidera förslaget till detaljplan, säger Marie Nilsson som är planarkitekt på stadsbyggnadskontoret i ett pressmeddelande.

Det är tre områden som har definierats som bristfälliga och där utredningarna behöver kompletteras.

De är: Dagvattensutredningen, hur trafiksituationen ska lösas, samt hur den befintliga handeln påverkas av en etablering.

Det är Stadsbyggnadskontoret som har beslutat att föreslå Byggnadsnämnden att göra en revidering av planförslaget.

Nämnden kommer i sin tur att ta ställning till förslaget den andre maj.

Förhoppningen är att ett nytt omarbetat förslag till detaljplan jobbas fram under sommaren för att sen berörda ska kunna lämna in synpunkter och åsikter under hösten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.