Pichler prisad igen

Kultur och Nöje Gabriela Pichler, bördig från Örkelljunga, är filmregissör och manusförfattare.
Publicerad 25 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Gabriela Pichler. Foto: Scanpix
Gabriela Pichler. Foto: Scanpix

Gabriela Pichler, bördig från Örkelljunga, är filmregissör och manusförfattare. Hennes debutlångfilm "Äta, sova, dö" prisades även på guldbaggegalan tidigare i år. På torsdagskvällen vann hon Kommunals stora kulturpris på 150 000 kronor."Det är en stark film som säger mycket om Sverige idag, ett Sverige där inte alla får plats och där klyftorna växer mellan de som har och de som inte har. Filmen grep mig mycket", säger Kommunals ordförande Annelie Nordström, i ett pressmeddelande.

Matilda Lundahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.