Campingplatsen rustas upp och växer

Hässleholm Under en tid har maskiner och lastbilar trafikerat campingplatsen vid idylliska Vittsjön.
Hässleholm • Publicerad 26 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Här ska några husvagnar till få plats. Göran Nilsson
Här ska några husvagnar till få plats. Göran Nilsson

Under en tid har maskiner och lastbilar trafikerat campingplatsen vid idylliska Vittsjön.– Tätplatsen nära vattnet har varit väldigt sank och därför har vi lagt på nya massor för att dränera, berättar Göran Nilsson, ordförande i Vittsjö Turistförening som driver campingen på ideell basis.Själv är han här så gott som varje dag tillsammans med hunden Jack.Nu fattas bara ett lager matjord och det färdigsådda gräset som ska rullas ut.Strandkanten har förstärkts med stenar för att inte alltihop ska åka ut i sjön.Här ska vid behov fyra eller fem husvagnar kunna ställas upp. Tidigare var marken för lerig för husvagnarna. Tältarna ska i fortsättningen också kunna placeras på gräsplanen vid receptionen.Vittsjö camping startades 1957 och har ett 80-tal platser.Många fler lär det inte bli även om campingen utvecklas och förbättras.– Vi är lite inlåsta här, som på en halvö som avgränsas av sjön, ån, skansenbacken och ålderdomshemmet, säger Göran Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.