Ståuppkvällen i fara komikerna tvekar

Hässleholm Däremot svarar inte dragplåstret Lennie Norman för hela gageökningen.
Hässleholm • Publicerad 26 april 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Däremot svarar inte dragplåstret Lennie Norman för hela gageökningen.På torsdagen berättade kulturnämnden att ståupp arrangemanget på Hovdala kommer att gå upp i pris, eftersom det kopplas samman med Scensommarfestenden 24 augusti. Dessutom sades att det är Lennie Norman som står för prisökningen. Men de uppgifterna är fel. Det berättar Lena Frisk från Mack, Malmö comedy club vars komiker ska komma till Hovdala.– Vi har inte ens kommit överens om något pris ännu. Det vi över telefon diskuterat är en summa på totalt 100-120 000 kronor för alla komikerna som ska uppträda i stället för46 000 plus moms och resor, förklarar Lena Frisk .Åtminstone var det tänkt så. Men Lena Frisks tveksamhet inför arrangemanget är stor efterhand som hon fått höra mer om upplägget. Hon och kollegorna var inställda på att uppträda i en krogmiljö, på logen som man gjort tidigare. Och så vill man göra även nu. Man vill inte uppträda i ett arenasammanhang i samband med någon typ av musik/teatersammanhang.– Vi har ett muntligt avtal om att uppträda som vi gjort de andra åren. Sedan har vi fått höra att vi ska ingå i ett större sammanhang med större publik. Då blir det naturligtvis dyrare. Att uppträda utomhus för en stor publik, är en helt annan sak. Det kräver oerhört mycket av komikern, konstaterar hon.Men som det ser ut nu är man inte intresserade av att kopplas ihop med scensommarfesten.De komiker som enligt de muntliga avtalet ska komma till ståupp kvällen är Lennie Norman, Göran Ebenhart, Ludde Samuelsson, Lars Magnusson och Birgitta Lowén från Hässleholm. Men hon har hoppat av, vilket gör Lena Frisk bedrövad.– Vi är intresserade av att att uppträda på logen som tidigare år. Och då hoppas jag att Birgitta ”Biggan” Lowén är med, säger Lena Frisk.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.