Fin fjärdeplats i WC-finalen

Sport Tinne tog den tredje bästa svenska placeringen i en världscupfinal någonsin.
Sport • Publicerad 27 april 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Tinne tog den tredje bästa svenska placeringen i en världscupfinal någonsin. Bara Louise Nathhorst har varit bättre, hon var trea i Holland 1997 och året efter vann hon (i just Göteborg) med Walk on Top.– Det kan bli ännu bättre. Min häst Don Auriello var med sina elva år den yngsta i finalen. Jag vet inte vad exakt han kan förbättra, men vi kan fila lite här och där på hans program, sa Tinne.– Jag är ändå med i toppen och det är en härlig känsla. Nu siktar jag på EM!Det där sista procenten som behövs för att nå prispallen kan kännas gigantiskt stort när konkurrenterna heter Adelinde Cornelissen, Edward Gal och Helena Langehanenberg. Sympatiska tyskan Helena vann finalen (efter att ha varit tvåa i fjor) och hon och Damon Hill var bara bäst.– Det var som en dröm att rida där inne. Damin Hill bara meddelade att jag skulle sitta still, han visste vad han skulle göra. Det här var det bästa vi någonsin gjort, sa hon, belönad med 88,286 procent, inklusive högsta poängen på såväl piaffar som skritt.Edward Gal, mannen som blev världskänd på ryggen på den unike Totilas visade upp piruetter med Undercover som fick domarna att fullkomligt ösa toppbetyg över honom. Men trots att han i sann Gal-stil åstadkommit underverk med hästen under vintern räckte det bara till tredjeplatsen eftersom fjorårssegraren, holländska världsmästarinnan Adelinde Cornelissen var snäppet bättre med Parzival.– Undercover kan bli ännu vassare. Men nu var han i alla fall avslappnad, log Gal och påminde om spektaklet i kvalet i torsdags när alla hästar skyggade för de många blomsteruppsättningarna runt banan.Övriga svenskar var liksom Tinne Vilhelmson-Silfvén nöjda med sina uppvisningar. Patrik Kittel slutade sjua med Scandic, och Minna Telde från Veberöd tia med Santana. Alla entusiastiskt applådera av en fullsatt arena.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.