Försvarsmissar blev Vittsjös fall

Sport - Örebro fick alldeles för enkla mål, konstaterar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.
Sport • Publicerad 27 april 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Veronika Ljung-Nielsen/NA
Foto: Veronika Ljung-Nielsen/NA

- Örebro fick alldeles för enkla mål, konstaterar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.Vars lag inte fick någon roligt start då Hélen Eke gjorde två mål för sitt Örebro under matchens sex första minuter. Det första kom efter schabbel i Vittsjöförsvaret där Eke vänd med ryggen mot mål kunde sula in bollen. Vid mål nummer två satte Örebrospelaren foten till ett inlägg från Susanna Lehtinen.- Man har inte råd med några misstag mot ett sådant duktigt lag som Örebro, konstaterar Mårtensson.Under resten av den första halvleken fortsatte chanserna att radas upp. Vittsjö var nära ett reduceringsmål i den 13:e minuten då Kirsty Yallop sköt en frispark från långt håll i stolpen. Returen hamnade på fötterna framför Sofie Andersson som även hon träffade virket.- Bollen studsade till precis innan jag skulle skjuta. Men i vilket fall som helst så ska den sitta där, säger Sofie Andersson självkritiskt.Vittsjö skulle dock få ett reduceringsmål i den 26:e minuten. Sofie Andersson slog ett fint inlägg som Jane Ross snyggt nickade in bakom Örebromålvakten Stephanie Labbé.I halvlekens sista minut blev det även 3-1 till hemmalaget. Kirsty Yallop tappade boll mitt på egen planhalva vilket fick till följd att Sanna Talonen blev fri och kunde placera in bollen bakom Loes Geurts i Vittsjömålet. Paussiffrorna var väl motiverade då Örebro förutom målen även hade två bollar i målställningen. Nigerianskan Sarah Michael dominerade då och var planens bästa spelare.Till den andra halvleken bytte Vittsjö ut Louise Andersson och in kom i stället Ida Ohlsson.- Hon fick inte grepp på Michael så därför gjorde vi ändringen, säger Thomas Mårtensson.Efter paus blev det inte lika chansrikt. Vittsjö fick bättre ordning på sitt försvarsspel medan Örebro i sin tur slog vakt om sin ledning.- Vår strategi var att spela längre bollar. Men tyvärr så kom vi inte in bakom deras backlinje, säger Thomas Mårtensson.- Det är små marginaler inom fotbollen så jag är övertygad att vi ska vända på detta, säger Sofie Andersson.Hon och övriga Vittsjöspelare har chans till revansch på lördag då de möter Kristianstads DFF i ett hett nordskånskt derby hemma på Vittsjö Idrottspark.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.