Tyringe från ovan

Hässleholm Från Tyringe Museum begav sig Göte Persson och Bert Wilnerzon drygt 30 meter (det kändes som 200 meter) rakt upp i luften under den blåsiga tisdagsförmiddagen.
Hässleholm • Publicerad 30 april 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
Christoffer Ekmark
Christoffer Ekmark

Från Tyringe Museum begav sig Göte Persson och Bert Wilnerzon drygt 30 meter (det kändes som 200 meter) rakt upp i luften under den blåsiga tisdagsförmiddagen.Uppdraget: ta nya bilder till den Tyringebroschyr som de båda gentlemännen arbetar med.- Vi jämför gamla bilder på Tyringe med våra nya och på det här sättet kan vi överskådligt presentera skillnaden mellan då och nu, säger Göte.Många byggnader är borta sedan länge, men vägar, järnväg och vegetation präglar samhället på liknande sätt nu som då.- Tyvärr hinner projektet inte bli klart till Tyringedagarna, men det kommer trots allt en tid även efter det och jag ser mycket fram emot att färdigställa detta, säger Göte. 

Christoffer Ekmark
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.