Styrelsen på kurs.

Styrelseutbildning i Stockholm

Fredagen den 5 april begav sig hela Hässleholm Hundungdoms styrelse mot Stockholm för att under en helg låta sig inspireras och utvecklas av en styrelseutbildning. Sveriges Hundungdom i samarbete med Studiefrämjandet stod som arrangör för utbildningen och ca 70 ungdomar från hela landet deltog. Tanken med en hundungdomsförening är att ungdomarna själva ska ansvara för verksamheten och därför måste minst 60 % av styrelsemedlemmarna vara under 26 år. Men vid denna ålder har de flesta inte så mycket erfarenhet av styrelsearbete, vilket gjorde den här utbildningen mycket givande och lärorik för oss ungdomar. Vi fick lära oss om vad de olika rollerna i en styrelse innebär, hur man rekryterar nya medlemmar och hur vi ska nå ut med våra budskap. Även vikten av en valberedning, förståelse av stadgar och hur man kan locka medlemmar till årsmötena var något som vi fick ta del av under de två intensiva dagarna. De båda kursdagarna avslutades med en föreläsning om hundens språk och signaler.

Dagens fråga

Har du varit på auktion?

Loading ... Loading ...