Annons

Åklagare utreder JB-affär

Hässleholm - Vi kan bara bekräfta att en förundersökning är inledd och att det gäller en händelse, säger Katinka Wall, pressansvarig vid myndigheten, och hänvisar till förundersökningssekretess.
Hässleholm • Publicerad 19 september 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

- Vi kan bara bekräfta att en förundersökning är inledd och att det gäller en händelse, säger Katinka Wall, pressansvarig vid myndigheten, och hänvisar till förundersökningssekretess.Utredningen inleddes i onsdags efter en anmälan "rörande turerna kring JB-koncernen".När JB Education gick i konkurs i somras ägdes koncernen av danska riskkapitalbolaget Axcel, som köpte skolorna av bland andra grundaren Rune Tedfors.Det är Tedfors och de andra gamla ägarna som står bakom polisanmälan, skriver Jönköpings-Posten. De anser sig inte ha fått betalt enligt uppgörelsen med Axcel hösten 2008.- För mig handlar det här inte om pengar nu. Det viktiga är att få rätt i sak. Avtal ska följas och det finns ingen tvekan om att man har agerat felaktigt, säger han till tidningen.Tedfors vill inte säga hur mycket pengar det handlar om. Men enligt en källa till TT rör konflikten 160 miljoner kronor, en del av köpeskillingen som hölls inne och omvandlades till en fordran på Axcels ägarbolag.Vid konkursen hade JB-koncernen skulder på över en miljard kronor, uppgav konkursförvaltaren för SVT i augusti.

Matilda Lundahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons