Upphottad version av Tyringe

Sport – Vi har bättre målvaktssida, en kanske inte lika bred men bättre backbesättning och ett litet snäpp upp på forwardssidan också, konstaterar Tyringetränaren Magnus Rahm efter en försäsong som till viss del störts av skador.
Sport • Publicerad 1 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi har bättre målvaktssida, en kanske inte lika bred men bättre backbesättning och ett litet snäpp upp på forwardssidan också, konstaterar Tyringetränaren Magnus Rahm efter en försäsong som till viss del störts av skador.– Men vi har ändå spelat nio matcher och har kvar till stora delar samma lag sedan förra säsongen, så det ska inte vara några problem.

Jani Palmroos och Robert Vysehrad krigar om platsen mellan stolparna.– Med två målvakter som konkurrerar måste de vara på topp hela tiden.Backarna rankar Rahm som starkare defensivt.– Vi har fått in lite skickligare spelare, samtidigt är de bra offensivt och kan leverera bättre förstapassningar.

På forwardsfronten har det inte varit någon stor ruljans.– Egentligen är det bara Otto Larsson som vi har tappat och där har vi fått in Emil Condrup. Det är två ganska lika spelare. Offensivt liknar de varandra men defensivt är Emil lite bättre, säger Rahm som kommer att matcha Condrup med Runermark och Thuresson om allt går enligt planen i premiären.Det finns ingen dörr till division ett den här säsongen. Det finns ett nålsöga.

Tyringes sikte är inställt på kvalserien, även om Rahm och hans adepter delar upp säsongen i fyra delar för att inte irra bort sig på väg mot ett mål långt bort i fjärran.– Kvalserien blir otroligt tuff med många division ett-lag. Men med en bra start och starkt målvaktsspel så finns möjligheten. Fast det blir lite tuffare.

Vilka lag slåss i toppen?– Lund, Alvesta och vi själva kommer att finnas med där och sedan tror jag att det blir jämnt om fjärdeplatsen mellan Jonstorp och Osby som ser bättre ut i år. Värnamo och Gislaved är svårtippade.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.