Hästhagen MFF:s nya hem i guldjakten

Malmö Träningsplanerna på Stadionområdet håller just nu inte tillräckligt hög kvalitet och planen inne på Malmö Stadion är uppbokad inför LDB FC Malmös Champions league-match den 16 oktober.
Malmö • Publicerad 4 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Träningsplanerna på Stadionområdet håller just nu inte tillräckligt hög kvalitet och planen inne på Malmö Stadion är uppbokad inför LDB FC Malmös Champions league-match den 16 oktober.- Planen här är betydligt bättre och vi har bokat den ett tag till, konstaterar MFF-tränaren Rikard Norling.Hela året har MFF tränat på någon av Stadions träningsplaner eller inne på gamla Malmö stadion frånsett den matchförberedande träningen som lagts inne på Swedbank stadion.

Den närmaste tiden går det bara att använda Swedbank stadion-alternativet och då enbart för träningen dagen före match.LDB FC Malmö ska spela på Malmö stadion mot Lilleström i Champions league onsdagen den 16 oktober. Veckan innan den matchen ska LDB och Lilleström träna där, men fram till dess behöver planen vila eftersom den är i rätt dåligt skick.Träningsplanerna 5, 6 och 7 är inte heller bra och flytten till Hästhagen är till för att minska slitaget.- Efter den 16 oktober släpper vi till Malmö stadion-planen igen, berättar Fritid Malmös stadionchef Bo Raneheim.

- Vi sådde dessutom precis nytt gräs på planen. När det gäller träningsplanerna finns det inget förbud att använda dem. MFF kör på Hästhagen, men skulle den också behöva vila tillfälligt, kan man ta något pass på en av träningsplanerna. Till exempel om det skulle komma ett rejält ösregn.

Att man lämnar träningsplanerna beror också på lärdomar från förra året då man körde intensivt in i det sista på dem och de sedan inte var tillgängliga förrän långt in på årets säsong.- Vi hann inte renovera dem. Nu har vi gjort stora maskinella insatser där och så fort IFK Malmö spelat sin sista seriematch kommer vi att stänga plan 7 där de tränar, gräva upp den och göra vad som behövs för att den ska bli bättre när den ska användas igen, säger Bo Raneheim.Konstgräset på Malmö IP är inte längre godkänt av Uefa för spel i Champions league. Det är för snabbt och halt. Snart kommer det dessutom att bytas ut. Under vintern får LDB FC Malmö flytta och leva i kappsäck när det läggs nytt underlag på Malmö IP-planen. Jobbet ska vara klart i början av april.

Ole Törner
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.