Säsongen snart över för HIF

Sport Oskarshamn mer eller mindre redan sprungit hem serien (möter tabelljumbon Sölvesborg i sista omgången) och Hässleholms IF har som nykomlingar i serien redan presterat över de flestas förväntningar.
Sport • Publicerad 5 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Oskarshamn mer eller mindre redan sprungit hem serien (möter tabelljumbon Sölvesborg i sista omgången) och Hässleholms IF har som nykomlingar i serien redan presterat över de flestas förväntningar. Mot Torn, som har chansen att teoretiskt utmana Oskarshamn, inledde Hässleholms IF klart bäst. Faktum är att laget blev rånade på inte bara en utan två (!) straffar i första halvlek. Extra dyrbart blev den uteblivna elvameterssparken vid det första tillfället eftersom hemmalaget i sekvensen efter kunde ta ledningen. En HIF-spelare försökte täcka undan ett inlägg, men det bar sig inte bättre att han bara touchade till bollen som singlade in bakom Jonas Osberg.– Det är symboliskt över hur den här serien har varit under hela året. Väldigt jämn och präglad av tillfälligheter, säger Dan Olofsson.– Den första straffsituationen kan jag leva med, men vid den andra blir Björnlund väldigt tydligt hindrad. Till och med ledarna i Torn tyckte att det var straff.Istället för ledning och fortsatt hopp fick de grönvita tillbringa pausvilan i omklädningsrummet i underläge. Och när matchen väl startade igen tycktes stora delar av laget ha stannat kvar där. Torns IF rullade nämligen upp laget efter noter de första fem minuterna. Resultatet: en solklar straff och 0-2 i baken.– Killarna stod på hälarna i början av andra halvlek och det kostade oss matchen.Hässleholms IF:s jakt efter ett reduceringsmål blev aldrig riktigt intensiv, men gav ändå resultat i slutminuterna då Krister Mogianos nådde högst på ett inlägg och skarvade in 1-2. Samme Krister fick ytterligare ett nickläge på stopptid, men den bollen gick över ribban.För Hässleholms del innebär resultatet att lagets sista hemmamatch mot BW90 enbart är av vikt för bortalaget – som mot alla tips kämpar för sin division två-existens i botten.– Ända sedan vi förlorade premiären mot dem med 1-6 i första omgången har vi varit sugna på revansch. Så trots att vi inte har så mycket att spela för sett utifrån tabellen ska vi se till att avsluta snyggt, säger Dan Olofsson.Att Torns IF å sin sida fortfarande kan vinna serien – trots att laget står på minusmålskillnad – vittnar om hur jämn den södra tvåan verkligen är.

Christoffer Ekmark
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.