Skidhall överklagas till miljödomstol

Höör Planerna på jätteanläggningen vid Frostavallen har förvandlats till en juridisk process med nya beslut och överklaganden.
Höör • Publicerad 8 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Planerna på jätteanläggningen vid Frostavallen har förvandlats till en juridisk process med nya beslut och överklaganden.I augusti avslog länsstyrelsen sju överklaganden som inkommit mot den fastställda detaljplanen. En plan som bland annat reglerar vattenhantering, parkeringar och buller vid arenaområdet och dess närhet. Bakgrunden till det hela är att Frostavallshotellets ägare Gepefek Hotels och medfinansiären Avalanche Capital vill bygga en stor vinterarena i området. Det handlar om en inomhushall med längdskidspår, pulkabacke och möjligheter till minislalom.

Hotellchefen Fredric Öhman beräknar att anläggningen ska generera upp till 100 000 nya besök per år varav hälften är skidåkare. Det handlar totalt om en fördubbling av antalet besökare på Frostavallen. Vinterarenan blir 150 meter lång och 100 meter bred och får en höjd på 18 meter. På tok för högt menar närmsta grannen Bo Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.