Woody Allen fimpar film i Indien

Kultur och Nöje Anledningen?
Publicerad 8 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Anledningen? Allen vägrar att följa en indisk antiröklag som kräver att en varningstext syns på bioduken medan rollfigurerna röker. Dessutom måste biograferna visa en kampanjfilm mot rökning före varje föreställning.

Antirökkampanjen stjäl uppmärksamhet från filmen, resonerar Allen och fimpade därför premiären i Indien. "Blue Jasmine" innehåller två scener som kräver ett textat budskap om riskerna med rökning.

Huvudrollen i filmen, den problemtyngda Jasmine, spelas av Cate Blanchett.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.