Skåneslätten segrade efter sekunddramatik

Sport Det var OK Torfinn, Hästveda och OK Gynge som tillsammans arrangerade i Bjärnum med Hembygdsmuseet som arena.
Sport • Publicerad 9 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var OK Torfinn, Hästveda och OK Gynge som tillsammans arrangerade i Bjärnum med Hembygdsmuseet som arena. – En vacker miljö med gamla hus, naturliga ytor att umgås på och rent orienteringsmässigt ett väl valt område. Terräng en var lättsprungen med bokskog fylld av blåbärsris, tycker Ina Lindeberg, ledare i Skåneslättens OL.

På lördagen var det final i Älgots Cup, en individuell tävling där också resultaten räknades in i en klubbtävling. Skåneslättens ungdomar sprang bra med bland annat dubbelseger i H16 genom Isak Prellner och Adam Segerslätt och seger i D14 genom Lisa Jonsson Nordin.Dock fick Skåneslätten se sig slaget av Lunds OK. 70 poängs marginal skiljde dem åt.. – Resterande del av lördagen ägnades åt gemensam middag, prisutdelning av årets ungdomsserier, både individuellt och klubb. Därefter var det bara att välja bland en massa roliga aktiviteter, upplyser Ina.

– Ungdomarna hade hur mycket energi som helst så det var nog ledarna som var tröttast när de skulle försöka komma till ro att sova i skolans idrottshall. På söndagen var det dags för stafetten ungdomens 7-manna. Här hade lagen att avverka sju sträckor av olika längd och svårighet. Lagets sju löpare fick får tillsammans inte vara äldre än 100 år, två av löparna skulle dessutom vara tjejer.Förhandssnacket tydde på att det skulle stå mellan Skåneslätten, FK Göingarna och Lunds OK. Så blev det också. Kampen blev oerhört spännande. Efter en sju sträckors thriller kunde Skåneslättens Isak Preller spurta i mål som vinnare.

– Axel Prellner gjorde ett kanonlopp på första sträckan, kom in som tvåa men alla tre favoritlagen var tätt med. På andra sträckan förde Lisa Jonsson Nordin upp oss i täten. På tredje sträckan hade elvaåriga Tea Markholm att fightas mot snabba killar. Göingarna gick upp i ledning före Lund. Efter fjärde och femte sträckorna, som sprangs av Elias Möller och Adam Segerslätt, var vårt SOL-lag åter i topp. På näst sista sträckan skickade vi ut blott tioårige Albin Weiden, som här fick tampas mot flera år äldre killar. Albin gjorde ett topplopp, men tappade naturligt lite tid, berättar Ina.Först ut på sista sträckan sprang nu Göingarna med en ledning på fyra minuter före SOL. – Vi hade Isak Prellner på sista sträckan och han visade än en gång att han är bäst i Skåne i sin åldersgrupp. Redan vid varvningen hade han kontakt med löparen från FK Göingarna. Vid den sista kontrollen låg de sida vid sida. Och efter en lång och tuff spurt sprang passerade han mållinjen först, med en sekund marginal, summerar en lycklig och stolt Ina Lindeberg.

Jonny NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.