Hemmasviten håller ännu för rödhökarna

Malmö – Det är kul med straffar.
Malmö • Publicerad 13 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är kul med straffar. Jag brukar skjuta direkt, siktade mellan benen och det var härligt att se pucken glida in, sa Ludig Rensfelt som förvaltade första straffen på bästa sätt efter en mållös förlängning.Hemmalagets målvakt Pontus Sjögren stod ivägen för gästernas båda inledande straffskyttar och Joey Tenute satte klockrent Redhawks andra straff. Saken klar, två nya poäng bärgade.– Jag försökte bara vänta ut dem så länge som möjligt, förklarade Pontus Sjögren sin prestation i målet.– Vi gjorde en okej match, inte vår bästa men skapade ändå fler chanser än de gjorde trots att vi mötte ett av seriens bästa lag. Klart godkänt, tyckte Sjögren om matchen.

Men i det längsta såg det ut som om ”rödhökarna” skulle ta alla tre poängen. Laget ledde med 2-1 nästan ända in i kaklet. 1-0 satte Joey Tenute i krysset och 2-1 lyfte Robin Alvarez snyggt in under den första perioden. Sedan var det tufft ställningskrig fram till 18.10 in på den tredje akten innan Karlskoga lyckades kvittera.– Vi gjorde det svårt för oss själva i den andra perioden, men skapade ändå chanser och kunde ha dödat matchen där, sa Redhawks tränare Mats Lusth.

Bland annat missade Mattias Persson en straff i period två och Tobias Ericsson brände ett friäge..– Sedan stod vi upp bra mot deras anstormning i den tredje perioden och krigade starkt, resonerade Mats Lusth som inte grämde sig särskilt mycket över att laget inte vann inom ordinarie matchtid.– Jag är ändå nöjd, vi är fortfarande obesegrade hemma och det känns skönt.Johan Björk fick en puck i ansiktet och bröt matchen:– Såg ut som om han hade fått en tennisboll innanför kinden. Han ska röntgas så får vi se hur allvarligt det är, sa Lusth.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.