Annons

Staffanstorp inför hårdare regler

Staffanstorp Det uppger Staffanstorps kommunstyrelseordförande, Christian Sonesson (M), själv en av deltagarna, i ett pressmeddelande.
Staffanstorp • Publicerad 14 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Det uppger Staffanstorps kommunstyrelseordförande, Christian Sonesson (M), själv en av deltagarna, i ett pressmeddelande.Dessutom inför Staffanstorp nu ett nytt strängare regelverk i fråga om representation och alkohol.Huvudinriktningen för detta är: ingen alkohol vid intern representation och måttfullhet vid extern, dock ingen starksprit. Attesträtten ska ändras så att beslutsattestanten alltid blir en överordnad eller i vissa fall sidoordnad person. Vid utlandsresor ska det finnas ett tydligt beslut kring deltagande samt motiv till vilka som reser.

Christian Sonesson understryker att det är viktigt att det nya regelverket blir tydligt så att ingen behöver tveka om vad som gäller.– På så vis kan misstanken om att skattepengar går till fel saker undanröjas.Kommunfullmäktige ska anta de nya reglerna men själv kommer han redan nu att tillämpa dem.– Skulle den pågående oberoende granskningen visa att det finns inlämnade kostnadskvitton som antingen bryter mot vid tiden gällande regelverk eller vara omotiverade av andra skäl, kommer det att uppmanas till återbetalning även där, säger Christian Sonesson.

Marianne PernbroSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons