Skånepolisen tvingas spara miljoner

Malmö Det framgår av ett sparbeting från Rikspolisstyrelsen, rapporterar Sydsvenskan.
Malmö • Publicerad 18 oktober 2013 • Uppdaterad 29 november 2021

Det framgår av ett sparbeting från Rikspolisstyrelsen, rapporterar Sydsvenskan.Samtidigt kommer Skånepolisen att få ett utökat uppdrag nästa år och ska bland annat ta mot 216 polisaspiranter. Men anslagen täcker inte den ökade bemanningen, enligt Malmös polismästare Ulf Sempert.

- De polisaspiranter vi får är en förlustaffär, säger han till Sydsvenskan.Enligt Sempert riskerar Malmöpolisens satsning mot grov organiserad brottslighet att bli lidande. Den totala budgeten ligger på 2,4 miljarder kronor och besparingar föreslås bland annat inom utbildning.

Matilda Lundahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.