Hamrén: ”Drömlottning om vi vinner”

Nyheter Förbundskapten Erik Hamrén höll så klart inte med:- Vinner vi över Portugal och går till VM så var det en drömlottning, sade han till TT om playofflottningen.
Publicerad 21 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Förbundskapten Erik Hamrén höll så klart inte med:- Vinner vi över Portugal och går till VM så var det en drömlottning, sade han till TT om playofflottningen.Den förre schweiziske målsprutan Alexander Frei var med och assisterade när de åtta playofflagen skulle paras i hop vid lottningen i Zürich.Men Frei hade ingen tumme med Fru Fortuna. Åtminstone inte för svensk del.Sverige har visserligen plusstatistik på Portugal, sex segrar, sex oavgjorda och tre förluster. Men den senaste svenska segern kom för 29 år sedan — 3—1 i Lissabon i november 1984.Sverige börjar borta den 15 november, returen spelas på Friends Arena fyra dagar senare.- Vi kan inte tänka "oj, vi fick Portugal, det kommer att bli tufft", för oavsett vilket lag vi hade fått skulle det bli tufft. Nu har vi dem som motståndare och självklart ska vi se till att ta oss vidare. Det finns inget annat att fokusera på, sade landslagets mittback Per Nilsson.Erik Hamrén fokuserade på Portugals ojämna standard.- Vi vet ju att Portugal har en väldig hög högstanivå och när de spelar på den så är det ett världslag. Det såg vi i EM när de var nära att gå till final, men förlorade mot Spanien på straffar. Men vi har också sett i kvalspelet att de har lite sämre nivå i bland.- Jämför man med Tyskland så har de inte den stabiliteten. När de får till max så är de på den nivån — men det har vi också visat även om vi inte har gjort det i 90 minuter. Vi har gjort två bra halvlekar mot Tyskland, en borta och en hemma, och nu måste vi se till att göra fyra bra, sade Hamrén.Stort fokus kommer förstås att hamna på Portugals fixstjärna Cristiano Ronaldo.TT: Hur stoppar man honom?- Det är en världsklasspelare och såna är svåra att stoppa, de går utanför ramarna och gör det oväntade. Det är tufft för oss, därför känns det skönt att vi också har en världsklasspelare. Det blir en match i matchen. Men ska vi vinna mot Portugal så krävs det att laget är grymt bra, sade Hamrén.Per Nilsson har respekt för Ronaldo — men även för andra offensiva spelare som Helder Postiga, bäste målskytt i VM-kvalet med sex mål, och offensiva mittbacken Bruno Alves som precis som Ronaldo gjort fyra mål.- Det gäller att vara väldigt vaksam på dem. Ronaldo är en enorm stjärna som vi inte får släppa några ytor till och ge målchanser, sade Nilsson.Sverige mötte Portugal i kvalet till VM 2010 och det blev 0—0 både hemma och borta. Portugal är hittills obesegrat på hemmaplan i VM-kvalet, men Nilsson har inget emot att börja borta:- Gör man mål på bortaplan och gör en bra match i övrigt, är det klart en fördel att ha hemmaplan i den andra matchen.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.