Klart med ny sparbank

Hässleholm Under tisdagskvällen röstade huvudmännen i Sparbanken 1826 enhälligt ja till förslaget.
Hässleholm • Publicerad 22 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Under tisdagskvällen röstade huvudmännen i Sparbanken 1826 enhälligt ja till förslaget. Sparbanken 1826 kommer nu att ombildas till ett bankaktiebolag som går samman med Färs & Frosta Sparbank AB. Samtidigt bildas en sparbanksstiftelse, Sparbanksstiftelsen 1826, som tillsammans med Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta blir huvudägare i den nya sammanslagna banken.- Sparbanksstiftelsen 1826 roll blir att säkerställa sparbanksidéns fortlevnad och verka för ett levande samhälle här i våra gamla hemtrakter, säger Lennart Ohlstenius, styrelseordförande i Sparbanken 1826.Den nya banken, som blir Sveriges största sparbank, beräknas få ca 300 000 kunder och en affärsvolym på ca 120 miljarder kronor. - Arbetet med att integrera de båda bankerna kan nu påbörjas och målet är sammanslagningen ska vara fullt genomförd senast den 1 januari 2015, avslutar Lennart Ohlstenius.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.