Konstnären Ulf Trotzig död

Personligt Enligt Vida museum på Öland, som 2005 uppförde en särskild konsthall för Trotzigs verk, dog han i Lund.
Personligt • Publicerad 22 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt Vida museum på Öland, som 2005 uppförde en särskild konsthall för Trotzigs verk, dog han i Lund.Ulf Trotzig föddes i Jämtland 1925 och utbildade sig på Valands konstskola i Göteborg mellan 1946 och 1951. Sedan dess har han ställt ut i länder som Brasilien, Indien, Japan och USA samtidigt som han finns representerad på bland annat Nationalmuseum och Moderna museet. Hans konstnärskap omfattar främst måleri och grafik - med långa penseldrag och intensiva färger fångade han naturen när den är som mest livfull.Sedan många år bodde Ulf Trotzig i Lund under vinterhalvåret och under somrarna var han verksam på Öland.Ulf Trotzig blev 88 år. (TT)

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.