Politikerna möttes av arga reumatiker

Osby På plakaten, som mötte politikerna när de anlände till fullmäktigemötet i Parkskolans matsal, stod budskap som ”Rör inte vår bassäng!
Osby • Publicerad 22 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

På plakaten, som mötte politikerna när de anlände till fullmäktigemötet i Parkskolans matsal, stod budskap som ”Rör inte vår bassäng!” och ”Så här kan det bli om vi inte får träna”. Plakaten hölls av medlemmar från reumatikerföreningen i Osby och med sig hade de diverse hjälpmedel som kryckor och rulatorer för att visa hur illa det kan bli om de inte får några träningsmöjligheter. De har fått lida en hel del på grund av ett beslut som fattades av kommunstyrelsen tidigare i år – att tömma och stänga varmvattenbassängen på Parkskolan. Den ansågs vara i dåligt skick och att renovera den skulle bli för dyrt, menade politikerna.Bassängen har främst använts för rehabilitering och länge hade ett 40-tal av reumatikerföreningens medlemmar träning här varje tisdag. – Träningen lindrar väldigt mycket, säger föreningens kassör Eva Månsson. Den rekommenderas också av reumatikerförbundet.Men sedan bassängen tömdes i början på sommaren har reumatikerna inte längre några träningssammankomster.– Det finns inte några ställen i närheten som kan ta emot så stora grupper på en gång, så det finns inga alternativ.Inte heller bassängen i Lönsboda är något alternativ.– Den är bara en dryg meter djup och vi behöver ha vatten upp över axlarna. Nu har det gått några månader utan att reumatikerna har kunnat träna. Och det märks.–Man blir stelare och får mer ont. Vattenträningen lindrar verkligen. Eva Månsson tycker inte att de styrande politikernas argument att det skulle bli för dyrt att renovera badet håller. – Vi undrar vad det är som har hänt under sommaren. Innan sommaren var ju badet helt ok. Vi tycker att de kunde hålla det öppet så länge det går i alla fall.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.