De letar talanger

Kultur och Nöje Sedan 2011 har \"Talang\" legat på is.
Publicerad 23 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Sedan 2011 har "Talang" legat på is. Under fem säsonger i TV4 bjöds tittarna på allt från buktalande Zillah med sin apa Totte till skönsjungande Zara Larsson. Med två Rockbjörnar i bokhyllan är den sistnämnde förmodligen den person som rönt störst framgångar efter att hon vann "Talang" 2008.

När TV3 nu har gjort som 53 andra länder och köpt rättigheterna till Simon Cowells succéformat "Got talent" flyttar programmet ut från de små teaterscenerna ut till de stora arenorna.- Det finns inga begränsningar. Tre elefanter i ett nummer är inte omöjligt när vi tar oss ut på arenorna, säger Adam Alsing som kommer att vara programledare tillsammans med Malin Gramer.

Tidigare säsonger har juryn haft Bert Karlsson som sin ständige ordförande. Hans roll ersätts nu av Robert Aschberg som tillsammans med Shirley Clamp, Carolina Gynning och dansante Tobias Karlsson har i uppdrag att vaska fram landets talanger.- Det var längesedan jag gjorde ett renodlat underhållningsprogram, så det ska bli skitkul. Det som är extra roligt är att vi inte bara ute efter bra sång, av sådana program går det ju tretton på dussinet. Min förhoppning är att jag ska få bli överraskad, och det är väl inte för mycket begärt när vinstsumman är en miljon kronor, säger Robert Aschberg.

Han får medhåll från alla jurymedlemmar. Visst vore drömmen att hitta den nya Susan Boyle eller Paul Potts, men i "Talang Sverige" är som bekant alla kunskaper välkomna.- Om jag skulle ställa upp och inte fick dansa så skulle jag 'segnälkab atarp', säger Tobias Karlsson och skrattar.

Vad det betyder? Läs igen, från höger. Han kan prata baklänges. Om Sverige har fler sådana talanger återstår att se när programmet har premiär under våren 2014.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.