Fann katter instängda i smutsigt rum

Osby Kattägarna, som bor i en lägenhet i Osby, har haft besök av länsstyrelsens inspektörer en gång innan.
Osby • Publicerad 23 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Kattägarna, som bor i en lägenhet i Osby, har haft besök av länsstyrelsens inspektörer en gång innan. I förra veckan var det återbesök och inspektörerna kunde då konstatera att flera av bristerna kvarstod.En av de tre katterna som fanns i lägenheten hade en längre tid haft diarré utan att ägarna hade tagit katten till veterinär. Till följd av sjukdomen fanns det avföring på golvet i stora delar av det rum som katterna var instängda i.

Inspektörerna menade också att katterna, som helt och hållet är innekatter, hölls i en ostimulerande och nedsmutsad miljö med få leksaker och annan stimulans.Dessutom luktade lägenheten starkt av cigarettrök, en rök som katterna omöjligen kunde komma undan. Kattägarna berättade att de har försökt kontakta Kattjouren för att få katterna omplacerade. De lovade också att städa och låta katterna vistas mer i andra delar av lägenheten.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.