Glimåkraduo ställs mot varandra

Sport Glimma HK har under de senaste säsongerna förgäves försökt kvala sig upp i ishockeyns division 2.
Sport • Publicerad 25 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Glimma HK har under de senaste säsongerna förgäves försökt kvala sig upp i ishockeyns division 2. Men då detta misslyckats valde Joel Fantenberg att lämna Glimma att gå till Tyringe för att spela i hockeytvåan. Andreas Hardarsson gjorda samma sak precis som klubbkamraterna Oscar Alricsson och André Folkestad då det gick till Osby.

I kväll möts Fantenberg och Hardarsson för första gången efter klubbytet i Osby ishall i höstens första Göingederby.– Ett derby gör att man tänder till lite extra, säger Andreas Hardarsson som även spelat för Kristianstads IK, Hässleholms HK och Tyringe.– Det är de matcherna man ser fram emot under säsongen.Efter ett par säsonger i trean gör Hardarsson en nysatsning på hockeyn.– Jag fick tillbaks suget, säger den forne backen som numera spelar som forward.– Man har ju en del defensivt ansvar även som center.

Osby har haft en motig inledning på säsongen men Andreas hoppas och tror att det snart vänder.– Vi har varit bra med i matcherna men haft stolpe ut. Tror det kan vara bra med ett derby där allt kan hända. Förhoppningsvis kanske vi äntligen kan få lite medstuds.– Det har känts riktigt bra under veckans träningar så jag hoppas att det lossnar.För Joel Fantenberg har säsongen börjat desto trevligare. Hans Tyringe leder tabellen när snart en fjärdedel är spelad. Det har blivit två assister från sin backplats för Fantenberg så här långt men han väntar fortfarande på sitt första mål i sin nya klubb.– Det hade varit kul om man kunde satt en puck i kväll, säger Joel som spelat i Glimma i stort sett hela sitt hockeyliv.– Gjorde en säsong i tvåan med Hässleholms HK för några år sedan. I övrigt har det blivit spel för Glimma.

Precis som Andreas Hardarsson gör Joel Fantenberg en nysatsning på ishockeyn. – Kändes som det var dags för en nytändning efter alla missade kval med Glimma. Under ett antal år har vi varit nära men fallit på mållinjen.Säsongsinledningen i Tyringe har varit lyckad för Joel som spelat i samtliga matcher.– Jag har fått stort förtroende och fått spela mycket. Personligen har det gått helt okej för mig vilket det även gjort för laget. – Vi har visserligen haft problem att stänga några matcher men har i gengäld avgjort snabbt i sudden. Något som visar att vi har stark lagmoral.Både Andreas Hardarsson och Joel Fantenberg tror på sina respektive lag i kvällens derby.

– Mitt tips är att vi vinner med 5–3 och det avgörande målet görs i tom bur, säger Osbys Anderas Hardarsson.– Jag tror på seger med 5–2 och att jag sätter en av puckarna, säger Tyringes Joel Fantenberg.Det kommer att spelas fyra Göingederby den här säsongen. Nästa derby spelas i Tyringe den 20 november medan Osby har hemmafavör igen den 18 december. Det fjärde och sista Göingederbyt i Tys Hov spelas i början av februari nästa år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.