Kondombok för säkrare sex

Nyheter Den nya Kondomhandboken ska visserligen främst fungera som stöd för skolpersonal och ungdomsledare när de diskuterar säkrare sex med unga och unga vuxna.
Publicerad 25 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Den nya Kondomhandboken ska visserligen främst fungera som stöd för skolpersonal och ungdomsledare när de diskuterar säkrare sex med unga och unga vuxna. Men den innehåller också många praktiska tips, inte minst till dem som känner sig obekväma med att använda kondom.

Även om boken tagits fram som ett regionalt projekt i Skåne distribueras den till personal i hela landet. Den kan också laddas ned på nätet.- Vi hoppas att den ska nå bland annat ungdomsmottagningar, skolhälsovård och frivilligorganisationer, säger Ida Elisabet Hall som leder Smittskydd Skånes projekt Kondomkunskap och tillsammans med sexualupplysaren och kuratorn Daniel Foxhage är bokens författare.

Tanken är att boken ska hjälpa personal att otvunget samtala om säkrare sex med fokus på kondomer. Men den ska också fungera som uppslagsbok när det gäller användning av kondom.- Ibland får man höra att det är bökigt och inte lika skönt med kondom. Här förmedlar vi en del knep, säger Ida Elisabet Hall.Boken beskriver alla möjliga kondomer, med och utan glidmedel, med arom, vaginala kondomer, dildosar, penisringar och slicklappar — allt för glädje och trygghet i sexlivet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.