Hästveda frias i det stora fotbollsbråket

Osby Det låter åklagare Christoffer Ramqvist, Kristianstad, meddela efter att ha gått igenom förundersökningen.
Osby • Publicerad 31 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Det låter åklagare Christoffer Ramqvist, Kristianstad, meddela efter att ha gått igenom förundersökningen.– Det fanns två poliser som inte var i tjänst på plats. De har gett oss en tydlig bild av vad som hände, säger han.– Till en början var ledaren från Hästveda både misstänkt och målsägande. Nu finns det inga misstankar mot honom längre.Christoffer Ramqvist vill inte gå in på några detaljer, men säger att skulden nu ligger på representanter från Växjölaget i den fortsatta utredningen. Väcks åtal blir det mot dem.

Det var under en prova-på-cup för tolvåringar i början av oktober som bråket uppstod i slutet av matchen mellan FC Växjö och den nya sammanslagningen Hästveda/ Farstorp.Stämningen var aggresiv och polis kallades till platsen.Många föräldrar från båda lagen var på plats och ett stort antal vuxna blev inblandade i bråket.Och nu är det alltså klarlagt att det blir personer från Växjö som evetuellt åtalas.– Underbart att få höra! Jag visste att rättvisan skulle segra. Jag såg ju vad som hände, säger Freddy Persson, Hästveda IF.Han berättar att de leder matchen med 3-1 som håller på att ta slut. Helt plötsligt står motståndarlagets ledare i mittcirkeln och vägrar att flytta på sig. Domaren blåser av matchen, det gick ju inte att spela vidare. Växjös lag kommer då anfallande i ryggen.

Enligt Freddy Persson utdelas sparkar och slag. Föräldrar kommer för att skydda spelarna, men gästerna från Växjö fortsätter att attackera. Det gick inte att stoppa dem alls.– Jag är glad över att vi inte misstänks för något bråk, men det här har tyvärr ändå svärtat ner föreningens namn.– Det finns de som bara köper kvällstidningarnas berättelser och löp rakt upp och ner. Så sorgligt för oss som vill vara med och bygga en hederlig fotbollskultur där vi kan lära våra ungdomar hur man uppträder.Christoffer Ramqvist vet ännu inte när det blir aktuellt med åtal, men det ska inte dröja särskilt länge.– Polisen i Osby brukar jobba snabbt, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.