Sjunger gärna men inte för andra

Hässleholm Julia Forsbacka spelar och sjunger sina egna låtar ibland.
Hässleholm • Publicerad 31 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Julia Forsbacka spelar och sjunger sina egna låtar ibland.– Men bara för mig själv, aldrig för någon annan, säger hon.Julia Forsbacka går i nian och bor i Dalshult utanför Perstorp.Hon vann hederspris för sin sångtext ”En gloria av flugor” på Bokens dag i lördags i Hässleholms kulturhus, när novelltävlingen avgjordes.

Julia berättar att hon skriver både dikter och sångtexter och att hon hållit på något år.Förutom att skriva spelar hon flera instrument, bland annat gitarr.– Det var jättehäftigt att få pris, jag var inte ens säker på refrängen, jag tycker den är lite dålig, säger hon självkritiskt.Julia berättar att hon skriver om allt möjligt och att hon gärna skriver sångtexter. – Eftersom jag är bra på det, förklarar hon.Julia skriver både när hon är glad lika väl som när hon är ledsen.– Fast vissa veckor har jag mer inspiration än andra, säger hon.

Vad handlar din text om?– Den handlar om när man gjort något som man skäms för efteråt, eller att man mår riktigt dåligt, förklarar Julia som fick ta emot ett hederspris på 300 kronor.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.