Annons

Glenn Wish knockade Björksäter

Hässleholm Det glittrade om hans dräkt när han dök upp på scenen.
Hässleholm • Publicerad 7 december 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Glenn Wish och bandet The New Memphis Orchestra fyllde Björksäter på fredagskvällen. Foto: Toomas Laagus
Glenn Wish och bandet The New Memphis Orchestra fyllde Björksäter på fredagskvällen. Foto: Toomas Laagus

Det glittrade om hans dräkt när han dök upp på scenen. Fattas bara annat, när man levererar Elvishits.Men att härma The King under sin show är inget han ger sig på.– Jag är alltid mig själv. Det är ingen idé att göra sig till för publiken.Numera är musiken mer än hobbysyssla för Glenn Åhstedt, som han egentligen heter.– Jag har sagt att så långe publiken kommer så kommer jag fortsätta hålla på. Men de slutar ju aldrig att komma, säger han och ler.

Omkring 500 personer hade bänkat sig på Björksäter för att se hans show.– Det här är min hemmarena. Jag känner nästan alla i publiken.Publiken hade hunnit ladda upp med en trerättersmiddag innan Glenn Wish och hans band The Newest Memphis Orchestra gjorde entré.

Flera av de sex musikerna har spelat med stora artister. Många av dem är betydligt yngre än sin sångare. Fast det är inget som märks, menar bandmedlemmarna.– Han har ju en sån jäkla energi, säger 23-årige Oscar Iversen, som spelar piano och är kapellmästare.Det är tredje året i rad som Glenn Wish gästar Björksäter med det här upplägget.Timo Kantomäki, som driver Björksäter med Lotta Witte är glad att han bokat in den stora publikfavoriten i år igen.– Folk älskar hans rättframma sätt och hans scennärvaro.Showen ges en andra gång nu i helgen, på lördagen. Även lördagskvällens show är stort sett utsåld, men ett fåtal biljetter finns kvar.

Toomas LaagusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons