Annons

Klubbkompisen Idas värsta möte

Broby Jobbigaste matchen var den mot klubbkompisen Ebba Sjöström.
Publicerad 16 december 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Ebba Sjöström och Ida Jönsson är träningskompisar och konkurrenter. Foto: Marika Höghäll
Ebba Sjöström och Ida Jönsson är träningskompisar och konkurrenter. Foto: Marika Höghäll

Jobbigaste matchen var den mot klubbkompisen Ebba Sjöström.BK Vikings Ida Jönsson har inte förlorat många matcher i sina brottningsdagar. Hon var favorit i flickor äldre 48 kg – och motsvarade förväntningarna. Både andras och sina egna.– Jag tappade poäng i en match, mot Fanny Gårdsnäs. Där blev det 13–3, berättar Ida.Bästa matchen gjorde hon i lördags när hon ställdes mot träningskompisen Ebba Sjöström.– Det var en ganska teknisk match. Jag dök på henne och jag brukar inte dyka så mycket.

Det var samtidigt den värsta matchen för Ida.– Jag skämdes väldigt mycket. Ebba är ju min klubbkompis och vi kommer alltid att hänga ihop. Det är jobbigt, speciellt när hon blir besviken och ledsen, förklarar Ida.– Men jag tror det är okej nu, säger hon och tittar frågande på Ebba.Tjejerna blev klara tidigare i Sösdala och skyndade sig hem för att vara med om prisutdelningen i Broby sporthall där deras bröder har brottats och föräldrar har agerat funktionärer. Ebba har kommit över förlusten mot Ida men grämer sig lite över placeringen.– Hade jag vunnit min sista match så hade jag kommit tvåa. Nu blev jag sexa istället. Lite jobbigt när det är en så stor tävling att snubbla på målsnöret, beskriver Ebba.Även Ebba tycker det känns lite mysko att kliva upp mot klubbkompisen Ida.– Hon vet vad jag slår och jag vet vad hon gör så det brukar inte bli så bra matcher.– Men denna gången blev det bra, inflikar Ida och får medhåll av Ebba.

Ida Jönssons seger underströk än en gång att hon är nummer ett i Sverige i sin klass. Tidigare har hon inte tänkt så mycket kring press och prestation men nu smyger tankarna sig på då och då.– I och med att det är de sju bästa i Sverige som kommer till Glentons och man blir utpekad som förhandsfavorit så kan man känna press i den här tävlingen.Förberedelserna har inte varit optimala den här gången.– Jag skadade mig inför Glentons. Jag slog i axeln på brottningsträningen och fastnade med den i en matta på fotbollsträningen. Sen har jag haft huvudvärk och mått illa. Jag tror det är lite pressen som gör det.På söndagseftermiddagen kunde Ida pusta ut. Med segerpokalen i tryggt förvar.– Nu när tävlingen är över känns det skönt att veta att jag har gjort mitt bästa.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons