Annons

Miljönämnden kräver öppet på soptipparna

Hässleholm Nämnden gjorde därför på onsdagen något så ovanligt som att besluta att vädja till det kommunala bolaget Hässleholm Miljö.
Hässleholm • Publicerad 18 december 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
Återvinningscentralen i Sösdala kommer liksom den i Tyringe framöver bara att ha öppet tisdagar och torsdagar. För Hästvedas del enbart onsdagar. Arkivbild
Återvinningscentralen i Sösdala kommer liksom den i Tyringe framöver bara att ha öppet tisdagar och torsdagar. För Hästvedas del enbart onsdagar. Arkivbild

Nämnden gjorde därför på onsdagen något så ovanligt som att besluta att vädja till det kommunala bolaget Hässleholm Miljö. – Vi vill att de omprövar sitt beslut att hålla lördagsstängt på soptipparna i Hästveda, Sösdala och Tyringe, säger miljönämndens ordförande Agne Nilsson (C).Om öppettiderna där minskar som sagts är Agne Nilsson och övriga nämndsledamöter oroliga för att det får stora konsekvenser.– Det kommer naturligtvis att bli illegala soptippar här och var, precis som förr i tiden. Sedan ringer folk till oss och anmäler. Då kostar ett ärende oss lika mycket som att hålla öppet, menar Agne Nilsson.Att uppmuntra allmänheten att ta sig till återvinningscentralen i Vankiva – där det är ett hårt tryck om lördagarna och nu blir öppet till klockan 16 – anser han är fel väg att gå.– Det är ju rena miljöförstöringen om alla ska sätta sig i bilen och köra de tre milen dit tur och retur.

De förändrade öppettiderna på kommunens återvinningscentraler ska träda i kraft den 1 januari.Även Sösdalaalliansen har protesterat.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons