Annons

De betalade vinet ur egen ficka

HÄSSLEHOLM Inte alla kommunala bolag bjuder på mängder med alkohol i samband med sina konferenser. Hässleholm, miljö: \"Det kändes bäst\".
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

När 19 personer ur styrelsen och personalen i november förra året reste på strategidagar till Örenäs slott i Glumslöv var det för att diskutera affärsplan, ny bolagsordning och marknadsanalys.En trerättersmiddag med måltidsdryck ingick i logipriset, men majoriteten ville dricka vin till maten. Bolaget bekostade då två glas vardera. Vd:n Gunilla Holmberg och styrelseledamoten Marianne Nilsson (S) valde dock att betala sina vinpaket helt och hållet ur egen ficka.– Jag ville betala själv och gjorde det, säger Gunilla Holmberg frankt.– Men jag vill inte uppfattas som en hjälte; det handlar om integritet. Vissa saker gör man bara för att man har en känsla för dem.

När vd:n sade att hon tänkte bekosta alkoholdrycken själv valde även Marianne Nilsson (S), samt ett par andra ur styrelsen, att göra detsamma.– Jag tyckte inte att den kostnaden skulle belasta bolaget. Visserligen drack jag väldigt lite vin, men det kändes ändå bäst att betala själv just när det gällde alkohol, säger Marianne Nilsson och funderar en stund.– Man vill ju inte stoltsera i media eller på annat håll med att ha druckit på andras bekostnad.

Annons

Hässleholm Miljö har alltså som policy att bjuda på maximalt cirka två glas öl eller vin till maten. Ingen starksprit och ingen alkohol i barerna får förekomma efteråt på bolagets bekostnad.

Bolaget har under de tre senaste åren gjort tre olika konferensresor. Utöver resan till Örenäs gjordes en studieresa till Hovshallar i mars 2011 och en studieresa till Ljusterö, Stockholm, i november 2011.Resan till Hovs hallar skedde i samband med övriga kommunala bolag.På Ljusterö studerades vindkraftverk, värmeverk och en återvinningsanläggning. I hotellets restaurang köpte de elva deltagarna tre glas öl, en cider, tre glas vin och en flaska vin till maten.

bild 1/2
enligt vd:n Gunilla Holmberg. Men vid ett tillfälle valde hon att betala helt själv. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Som mest två glas vin till maten är okej på Hässleholm Miljö AB
enligt vd:n Gunilla Holmberg. Men vid ett tillfälle valde hon att betala helt själv. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Som mest två glas vin till maten är okej på Hässleholm Miljö AB
Fakta:Hässleholm Miljö AB

Hässleholm Miljö AB (HMAB) är ett affärsmässigt bolag som helt ägs av Hässleholms kommun. Bolaget producerar och levererar fjärrvärme samt behandlar och återvinner avfall från hushåll, industri och andra verksamheter. Bolaget bildades år 2009, av de olika förgreningarna där Hässleholms Renhållare AB var en del. Hässleholm Miljö AB omsatte 270 miljoner kronor år 2012

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons