Annons

”Spritresan” munter politisk satir på stan

HÄSSLEHOLM Satiraffischer om kommunala bostadsbolaget Hässlehem möter hässleholmarna.
Hässleholm • Publicerad 5 februari 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

”En Hässlehemfilm Spritresan (Baserad på verkliga händelser)” lyder budskapet på affischen utformad som en filmaffisch.Med på bild finns Hässlehems VD Stephan Persson, styrelsens ordförande Thord Johansson (FP), ledamöterna Christer Welinder (S), Anna Wallentheim (S) och Sune Persson (C).

Affischen är en direkt reaktion på Norra Skånes granskning av alkoholkulturen kring representationen i de kommunala bolagen i Hässleholm.Kristina Runklint är sekreterare i Socialistiska partiet som står bakom affischerna.– Avsikten är att skoja och reagera på ymnig användning av skattepengar till sådant de inte är avsedda för, förklarar Kristina Runklint.Hon säger att hon själv inte varit med om att ta fram affischerna. Däremot har man diskuterat fram uppläget inom partiet.– Sedan har ungdomarna fått ta hand om det, det är himla duktiga på att göra affischer, berömmer Kristina Runklint.

Annons

Tror du personerna på affischen tar illa upp?– Ja det tror jag men det får de faktiskt tåla. Det har betett sig galet och får ansvara för det, konstaterar han.Partiet har tidigare bland annat satt upp affischer som kritiserat kommunens affärer med Joakim Olléns företag Kunskapsporten, i samband med bygget av trygghetsboendet Pärlan.Partiet har cirka tio aktiva i Hässleholm.– Vi ställer upp i fullmäktigevalet och vill vara ett radikalt alternativ till vänster inom kommunpolitiken, förklarar Kristina Runklint.

Stephan Persson, VD för Hässlehem, har inte sett affischerna. – Det är förståeligt med reaktioner med tanke på presentationen i Norra Skåne och jag har full respekt för folks reaktioner. Men den som satt sig in i underlagen bakom granskningen kan se att någon spritresa har det inte varit. Det har handlat om studieresa med mycket arbete, konstaterar Stephan Persson.Samtidigt välkomnar han en gemensam alkoholpolicy för hela kommunens verksamhet.– Vi har följt bolagets policy. Men vill kommunen komma med en annan policy som anger exakta mängder tar vi emot den med glädje, säger han.

bild 1/5
hade inte själv sett den på tisdagen.  -Det har aldrig handlat om någon spritresa
Spridd på stan sitter affischen. Här på gågatedelen av Frykholmsgatan. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Stephan Persson
VD
är det stora namnet på affischen
hade inte själv sett den på tisdagen.  -Det har aldrig handlat om någon spritresa
Spridd på stan sitter affischen. Här på gågatedelen av Frykholmsgatan. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons