Annons

Strandpaviljongen blir Osbys nya thairestaurang

Osby Nytillskottet öppnar i mitten av mars
Osby • Publicerad 14 februari 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Turerna har varit många när det gäller den gamla anrika Strandpaviljongen vid kanten av Osbysjön.Senaste gången som restaurangen slog upp sina portar för matgäster var i november 2011.Då var det Susan Johansson som efter en omfattande renovering började att servera dagens rätt, à la carte och nyheten med teppanyakibord.Efter åtta månader lagades dock den sista lunchen och restaurangen stängde igen. Det tidigare kallbadhuset köptes av Susan Johansson redan 2003 för 290 000 kronor av Osby kommun. I kontraktet fanns en viljeförklaring om stora investeringar för att kunna ta emot flera gäster. Först efter fyra år, i september 2006, lämnades en ansökan om bygglov in till kommunen.2009 stod den nya restaurangen klar, men trots det dröjde det till 2011 innan verksamheten tog fart för att därefter åter stängas i augusti året efter.Anledningen ska ha varit att rörelsen gick med stor förlust.I oktober samma år fanns Strandpaviljongen till salu på Blocket och därefter har det varit tyst.

Men nu ser det äntligen ut som om det skulle bli liv i fastigheten med det ytterst attraktiva läget.Jörgen Gustafsson som är boende i Mellbystrand kommer att hyra Strandpaviljongen från och med månadsskiftet februari-mars. Den 15 mars öppnar han Noi's Thai med just thailändsk lunchbuffé, men även mackor och enklare mat på eftermiddagarna.

Jörgen Gustafsson själv kommer inte att stå vid grytorna. I stället är det hans sambo samt en annan anställd kock med erfarenhet från thaikök som kommer att ta plats vid spisen.– Vi har hyrt fastigheten i ett och ett halvt år och därefter kan hyrestiden förlängas, berättar Jörgen Gustafsson. Han tillägger också att det i slutändan kan bli ett köp.– Det beror ju på hur verksamheten tas emot av Osbyborna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons