Robert Prytz på Österås konstgräs. Den 56-faldige landslagsmittfältaren ska hjälpa Vittsjös offensiva spelare att bli ännu vassare. Foto: Stefan Sandström

Prytz ny tränare i Vittsjö

fotboll Han var firad stjärna i Skottland, Schweiz, Tyskland och Italien. Nu har guldbollenvinnaren från 1986 hittat till Vittsjö. Där ska Robert Prytz specialdrilla de allsvenska anfallarna.

Prytz roll blir i första hand att träna avslut med Vittsjös spelare.
– Jag ska hjälpa till så gott jag kan, så att de får ordning på allting.

Vad kommer du att poängtera i din träning?
– Det gäller att kunna använda båda fötterna, för att vinna tid. Man ska använda sin dåliga fot också. Jag gjorde fler mål med min vänsterfot, man tar inte i lika mycket så man placerar den bättre och det blir lite annorlunda. Det blir teknik, skott, volley – ganska mycket individuellt.
– Det gäller att vara lite egoistisk också. När man har avslutningsläge ska man ta det.

På måndagen presenterades han för Vittsjös allsvenska tjejer – och gillade vad han såg.
– Det syntes direkt vilka spelare som är skotska, skrattar Prytz och syftar på Ifeoma Dieke och Jane Ross som är de enda med kortbyxor.

Så nu ska du hjälpa Vittsjö att ta sig uppåt i tabellen?
– Ja, det får jag hoppas. Att de får ännu bättre ordning på målskyttet, jag har hört att de redan är ganska duktiga så kan jag bara tillföra lite till så kan det bli ännu bättre.
Thomas Mårtensson är mycket glad över att klubben lyckats knyta till sig den välmeriterade exlandslagsmannen.

– Vi har letat ett tag efter hur vi ska utveckla avsluten, LdB Malmö har ju tidigare haft ”Lill-Damma” Mattsson. Eftersom det här inte innebär en extrakostnad för föreningen utan blir en omfördelning av den budget som redan är lagd på tränarlönerna känns det som en jättebra lösning, säger Mårtensson.

Läs mer i tisdagens papperstidning.