den lokala politiken även om han får en riksdagsmannplats efter valet. Arkivfoto: Bildbyrån

Riksdagen nästa för Patrik Jönsson (SD)?

Hässleholm Sverigedemokraten Patrik Jönsson kan bli riksdagsman efter valet. Han finns på plats 32 på partiets riksdagslista som presenterades under fredagen.

– Jag räknar med att komma in, men kommer inte lämna politiken i Hässleholm, säger han.
Sverigedemokraterna säger i sitt pressmeddelande att de räknar med att de 40 första namnen kommer in i riksdagen efter valet. Norra Skåne har gjort en egen beräkning med hjälp av de sista siffrorna från opinionsundersökningarna i januari – poll of the polls, det vill säga den samlade bild av opinionsläget. Där har SD 9,2 procent i väljarstöd. Omräknat i mandat skulle Patrik Jönsson i så fall precis klara att få en riksdagsmannaplats.

– Mycket hedrande om jag får förtroendet, säger Patrik Jönsson som redan går i olika tankar kring vilka frågor han skulle kunna tänka sig att engagera sig i.
– Jag har ju jobbat inom järnvägssektorn i tjugo år. Infrastruktur och framför allt tågtrafik intresserar mig. Jag skulle gärna vilja jobba nationellt mot den snedfördelning som finns när det gäller satsning på järnvägstrafik. Skåne behöver mer och Stockholm mindre tycker jag, säger Patrik Jönsson som också kan tänka sig att jobba för att pensionärerna ska kunna leva på sin pension.
– Det är tokigt att vi som jobbar beskattas lägre än de som har jobbat. Sedan kan jag även tänka mig att jobba med sjukvårdspolitik. Det har försvunnit alltför många vårdplatser inom svenska sjukvård, säger Patrik Jönsson som sitter i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kulturnämnden och omsorgsnämnden inom Hässleholmspolitiken.

Även om han skulle bli riksdagsman kommer han inte att släppa sitt politiska grepp om Hässleholm.
– Nej, jag vill poängtera att jag inte tänker lämna den lokala politiken i Hässleholm. Det kommer säkert bli en nedtrappning där andra i vårt parti får ta över en del. Men jag kommer stå kvar som förstanamn på vår lista till kommunvalet.
— Orsaken till det, är att jag har en stor kärlek till Hässleholm och hässleholmarna och vill vara med och påverka det lokala här hemma. Dessutom är det roligt fortfarande även om jag varit politiker sedan 2006, säger han.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×