Nya slaktjobb till Kristianstad

Publicerad 5 mars 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
50 nya jobb till Kristianstad. 140 jobb försvinner i Skara och Örebro.
50 nya jobb till Kristianstad. 140 jobb försvinner i Skara och Örebro.

Inom ett år ska Scans omorganisation var genomförd. Planens mål är en årlig resultatförbättring på minst sju miljoner euro. De verksamheter som drabbas hårdast är Skara som tappar all slakt och styckning. Istället ska all grisslakt att hanteras av HKScans anläggning i Kristianstad samt av intresseföretaget Siljans Chark i Ickholmen i Dalarna. I praktiken innebär det 50 nya tjänster till Kristianstad och Linköpin) – samtidigt som det sparas in 140 tjänster på andra orter. Jobben i Kristianstad kommer huvudsakligen att erbjudas till de som förlorat jobben i Örebro (där verksamheten avvecklas) och Skara. Hur fördelningen av de 50 jobben kommer att se ut mellan Kristianstad och Linköping är inte klart.Efter omstruktureringen kommer HKScans produktion att centraliseras till fyra orter; Kristianstad, Linköping, Halmstad och Skara.- Efter ett strategiskt arbete där vi grundligt analyserat samtliga relevanta alternativ kan vi konstatera att de planerade förändringarna säkerställer ett betydligt bättre kapacitetsutnyttjande, en konkurrenskraftig kostnadsbas samt möjligheter att växa med lönsamhet. Vi på HKScan är mycket angelägna om att utveckla den svenska köttindustrins hela värdekedja, säger Göran Holm, EVP, Consumer Business Scandinavia.- Hur viktiga de planerade förändringarna än är för oss som företag, fortsätter Göran Holm, är det ändå lika svårt när det oundvikligen påverkar ett antal lojala medarbetare och djurproducenter. Vi beklagar givetvis detta och kommer att göra vårt bästa för att stödja alla dem som påverkas under processens gång.

Christoffer Ekmark
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.