Två nya ägare av stadshotellet

Hässleholm Kunskapsporten och K-fastigheter stärker sin roll som fastighetsägare i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 11 mars 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Kunskapsporten och K-fastigheter förvärvar Stadshotellet i Hässleholm från Gepefek och stärker därmed sin roll som fastighetsägare i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Kunskapsporten och K-fastigheter förvärvar Stadshotellet i Hässleholm från Gepefek och stärker därmed sin roll som fastighetsägare i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström

– Kunskapsporten och K-fastigheter har under de senaste åren gjort stora satsningar i Hässleholm dels på attraktiva bostäder och dels på högklassiga lokaler för kontor och lärande miljöer. För oss är det ett naturligt steg att vilja medverka också till utvecklingen av Hässleholm som besöksstad. Hela besöksnäringen har ett nära samband med boende och företagsetableringar .Det säger Joakim Ollén, Kunskapsportens vd och Jacob Karlsson vd i K-fastigheter i ett gemensamt uttalande (båda företagen ingår i Sellingruppen).– Att vi nu kan förvärva ett Hässleholms vackraste hus är vi mycket glada för.– Genom försäljningen av fastigheten får vi starka och långsiktiga samarbetspartners som även de vill utveckla besöksnäringen i Hässleholm, säger Kjell Öhman, vd på Gefepek AB, i en kommentar.Enligt Fredrik Öhman, vice vd på Gepefek Ab, vill man nu lägga ännu större fokus på själva driften av hotellet och på hotellets gäster.Affären omfattar Fastigheter Vagnmakaren 8 i Hässleholm. Tillträde beräknas till 1 maj. Köpet genomförs som bolagsaffär, genom att hela Fryktorget Fastighets AB förvärvas

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.