Återanställer på lägre tjänstegrad

HÄSSLEHOLM Veolia kan tänka sig att återanställa folk på lägre tjänstegrad.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Den 7 mars i år gick Veolia transport ut och varslade personal på sju orter i södra Sverige. Drygt 200 anställda berörs. Depån i Kristianstad läggs ned helt och 28 jobb försvinner och i Hässleholm gäller varslet 11 personer.Enligt Veolias egna uppgifter beror uppsägningarna på anpassning till nya tågtrafikavtal. På kort tid har man vunnit tre stora tågavtal däribland Krösatågen från den första mars. Därför har företaget fått nya villkor att anpassa sig till– Det är ett mycket tungt besked att ge våra anställda och vi kommer att göra det vi kan för att stödja de medarbetare som drabbas. En stor del av de som varslas kommer att kunna erbjudas återanställning hos oss, men med lägre anställningsgrad, förklarade affärsområdeschef Mikael Danielsson på Veolia transport i samband med varslen.

Fackförbundet Seko har gått ut och kritiserat Veolia hårt efter varslen.– Veolias agerande är förödande för Skåneregionen och innebär att ytterligare en grupp av löntagare inte kommer kunna leva på sin lön. Regionen har bara en sak att göra. Släng ut Veolia och skriv kontrakt med en seriös tågoperatör, sade Sekos förbundsordförande, Janne Rudén i ett pressmeddelande.Seko har dragit igång en annonskampanj mot Veolia i Skåne.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.