Villa förstörd i brand

Killeberg Branden på fredagsmorgonen tros ha börjat i husets källare.
Osby • Publicerad 14 mars 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

När räddningstjänsten anlände brann det häftigt i villan, med kraftig rökutveckling som följd. Den exakta orsaken till branden är inte känd.– En kvalificerad gissning är att det har börjat i tvättstugan, säger insatsledaren Jan Persson.Totalt var 15 brandmän på plats från räddningstjänsterna i Älmhult och Osby tillsammans med polis och ambulans. Vid sjutiden på morgonen var branden släckt.

– Invändigt är villan totalt brand- och rökskadad, säger Jan Persson.I villan bodde ett par. Mannen i paret försökte släcka branden själv med en filt, men lyckades inte. Mannen har undersökts på plats.– Han vill inte åka till sjukhuset, men ambulanspersonalen vill att han följer med.Enligt obekräftade uppgifter ska det även ha funnits en hund i huset som ska ha gått in till grannen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.